DA LI JE POTREBNO UZIMATI DODATNE ČASOVE VOŽNJE?

DA LI JE POTREBNO UZIMATI DODATNE ČASOVE VOŽNJE?

DA LI UZIMATI DODATNE ČASOVE VOŽNJE?

Dodatni časovi vožnje su veoma korisni, pre svega jer je vožnja veština koja se stiče iskustvnom odnosno konstantnima vežbanjem.

Ukoliko vam nakon teorijske obuke nisu najjasnije sve situacije najbolje je uzeti dodatne časove kako biste bili spremniji za teorijski deo ispita.

Za uspešno polaganje vozačkog ispita potrebno je znanje, redovnost ali i samopouzdanje prilikom samog teorijskog dela ispita.

Nakon 40 časova teorijske obuke mnogi kandidati se i dalje osećaju nesigurnim, ili im nisu najjasnije pojedine situacije, zbog toga je svakako bolje u auto školi uzeti dodatne časove vožnje.

ČEMU SLUŽE DODATNI ČASOVI VOŽNJE?

Ukoliko ste nakon 40 časova vožnje sa instruktorom i dalje nesigurni ili vam je potrebno dodatno pojašnjenje predlog je da uzmete dodatne časove vožnje.

Upravo će vam oni omogućiti da se dodatno oslobodite, ali i utvrdite gradivo kako biste bili što spremniji za ispit.

S obzirom na to da je svima cilj da vozački ispit polože „iz prve“ u mnogim situacijama dodatni časovi vožnje nakon redovne teorijske obuke mogu biti od koristi.

DA LI UZIMATI DODATNE ČASOVE VOŽNJE NAKON NEUSPELOG POLAGANJA?

Ne možemo reći da je ovo obavezno, ali je svakako poželjno.

Vas niko ne uslovljava da, ukoliko ste na teorijskom delu ispita pali, morate uplatiti dodatne časove.

Ovo se svakako preporučuje, pre svega kako biste zajedno sa svojim instruktoom dodatno poradili na samoj tehnici vožnje ali i kako biste pitali za dodatne nejasnoće.

U ovoj situaciji nakon vašeg neuspelog pokušaja polaganja vozaćkog ispita, instruktor će vam ukazati na sve greške koje ste napravili tokom prethodnog puta i biće fokusiran na to da se one više ne ponove.

Ukoliko je prošlo dosta vremena dodatni časovi vožnje su takođe poželjni.

Ukoliko ste, iz bilo kog razloga, završili teorijsku obuku pre mesec, dva ili malo duže i tek sada su se stekli uslovi da izađete na teorijski ispit, preporuka je da sa svojom auto školom proverite da li ima termina za dodatne časove vožnje.

Ovo će vam pre svega biti korisno jer ćete se još jednom prisetiti svih poligonskih radnji ili situacija u gradu, kako biste uspešno položili vozački ispit.

DODATNI ČASOVI NAKON POLOŽENOG VOZAČKOG ISPITA?

Ono što ste verovatno čuli nebrojano puta jeste da je vožnja veština koja se stiče iskustvom odnosno vežbanjem.

S tim u vezi ukoliko ste iz bilo kog razloga pravili pauzu nakon položenog vozačkog ispita, potrebno je da dodatno nadogradite svoje samopouzdanje i neophodnu rutinu, te vam se preporučuju dodatni časovi vožnje, takozvani kondicioni.

Ovi časovi vožnje neće izgledati baš kao kada ste prvi put učili da vozite, a pre svega potrebno je da kod njih definišete probleme ali se kasnije i fokusirate na njihovo otklanjanje uz neophodnu praksu.

KOME SU DODATNI ČASOVI TOKOM OBUKE NEOPHODNI?

Ne možemo reći svima, jer su mnogi kandidati položili iz prve i bez dodatnih časova, ali je većina uspešno savladala i poslednji nivo obuke (praktični deo nastave) upravo zahvaljujući dodatnim časovima.

Ukoliko ste sa praktičnom obukom zavrpšili pre nedelju, dve ili tri nedelje a sada imate termin za polaganje vozačkog ispita svakako je savet da se bar uz jedan ili dva časa podsetite svih osnovnih poligonskih radnji kao i vožnje u gradu.

Ipak, ukoliko vidite da vam je potrebno dodatno izdvajanje novca za ponovljeno prijavljivanje vožnje, pa tada eventualni časovi, ali i stres koji nastane nakon neuspelog polaganja, bolje vam je da utvrdite gradivo.

To vam govorimo jer velika većina kandidata ima tremu, bitno je samo da ona bude pozitivna trema pojačana samopouzdanjem prilikom polaganja.

Na vašem samopouzdanju instruktor je svakako radio tokom teorijske obuke, ali je više fokusa bilo usmereno na pravilno izvođenje poligonskih radnji kao i poštovanje saobraćajnih propisa.

Zbog toga su dodatni časovi kandidatima pre samog polaganja upravo potrebni kako bi se dodatno opustili i imali takozvanu simulaciju polaganja vozačkog ispita.

Savet za vas svakako je da se ne plašite.

Budite sigurni u sebe, budite sigurni u svaki deo obuke koji ste prošli i uspešno položili.

Iako za polaganje teorijskog dela ispita niste imali mogućnost da uzmete dodatne časove, sada vam se pruža ta prilika.

Bolje je, ukoliko niste dovoljno sigurni, ili mislite da imate dodatna pitanja za vašeg isntruktora uzeti par dodatnih časova i uspešno položiti vozački ispit.

To nije cena koja može nadomestiti vaše nerviranje ukoliko ne položite ili novi finansijski izdaci koji vas takođe očekuju u slučaju da ne zadovoljite kriterijume koje imaju članovi komisije.

Dodatni časovi vožnje nisu bauk, ne treba vas biti sramota, jednostavno bez ustručavanja, straha i stida pitajte svog instruktora i ukoliko ima slobodnih termina sigurno će vam izaći u susret.

Srećno

Ostavi svoj komentar