Često postavljena pitanja u vezi sa auto školama

Koja je najbolja auto škola?

Pitate se koja je najbolja auto škola?

Morate uzeti u obzir više faktora za izbor auto škole.

Naravno, prvo se uzima u obzir cena i lokacija auto škole. Kao što smo pomenuli u prethodnom odgovoru, najjeftinija auto škola nije najbolja auto škola. Imaćete dodatne troškove zbog loše obuke i na kraju će vam doći na isto, ako ne i skuplje.

Dobra auto škola treba da poseduje i dobre automobile. Nažalost, još uvek ima auto škola sa Yugom. Nema svrhe da se navikavate na takvo vozilo sa zastarelim komandama, osim ako ne planirate u budućnosti da ga vozite.

Auto škola treba da obezbedi vožnju u više delova grada. Često je problem za kandidate koji vežbaju i polažu na ravnom tlu, tamo gde su ulice široke sve je pod pravim uglom kao što je Novi Beograd, pa onda kad dođu u normalan saobraćaj i treba da krenu sa ravnog uzbrdo/nizbrdo, ne mogu da se snađu.

Još jedna stavka je da auto škola bude poprilično fleksibilna sa časovima, jer mnogi kandidati studiraju i/ili rade, i ne mogu da imaju obuku u određeno vreme. Obično nema problema sa teorijskim delom obuke, dok sa praktičnim delom nije baš sve tako jednostavno i često je teško doći do termina u popodnevnim časovima.

Verovatno najbitnija stavka pri izboru auto škole je da ima profesionalnog i stručnog, pouzdanog i odgovornog instruktora koji neće zakidati na časovima i skraćivati ih, terati vas da vozite po istim maršrutama i da bude strpljiv, da vam se posveti, a ne da čita novine ili doručkuje dok vozite. Instruktor treba normalno da objašnjava vaše greške, a ne da se dere i viče kada uradite nešto pogrešno iz više pokušaja – svako uči svojim tempom. Takav instruktor ne kasni na čas i nije mu problem da ga malo produži.

Da li je auto škola dobro opremljena?

Tu smo za vas da vam pomognemo u odabiru auto škole. Kontaktirajte nas na četu, preko formulara na sajtu, preko Facebook-a ili Email-a.

Korisni linkovi sa informacijama koje će da vam pomognu u izboru auto škole:
Izbor auto škole (Beograd)
Auto škole???
Auto skole, obuka, testovi
Kako izabrati auto školu ili šta radije zaobići pri izboru auto škole?
ZAŠTO JE IZBOR AUTO ŠKOLE VEOMA VAŽNA ODLUKA?
Auto škole
Izbor auto škole – važna odluka
Saveti i kriterijumi za izbor odgovarajuće auto škole
Kako izabrati auto školu?

Tražite najbolju auto školu u Beogradu? Pogledajte rejting auto škola u Beogradu koji smo sastavili za vas!

Koja je najjeftinija auto škola?


Jedno od bitnijih pitanja kod budućih kandidata je “koja je to najjeftinija auto škola”?

Na cenu utiče nekoliko faktora, neki od kojih su na kojim vozilima se obavlja obuka, da li je auto škola u sistemu PDV-a, naplaćivanje upisnice i ispisnice, da li auto škola daje besplatno Lekarsko uverenje i/ili Prva pomoć.

Na našem portalu možete pogledati prosečne cene obuke u auto školama .

Upozoravamo vas da najjeftinija auto škola nije uvek i najbolja auto škola. Nemojte da rizikujete zbog uštede. Platićete dodatne časove, pa vam na kraju najjeftinija auto škola bude najskuplja.

Naš portal sarađuje sa auto školama u Beogradu i stalno imamo pogodnosti i popuste za kandidate koji upisuju auto škole preko nas.
Na ovaj način možete upisati neku skuplju, ali pouzdanu auto školu sa kvalitetnijom obukom.

Da li stranac može da upiše auto školu, odnosno položi ispit i dobije vozačku dozvolu? Šta je potrebno za to?


Stranac može da položi vozački ispit, odnosno dobije vozačku dozvolu u Republici Srbija u bilo kojoj auto školi.

Potreban je pasoš, prijava boravišta (beli karton) koji se dobija u opštinskom odeljenju MUP-a i odobreni privremeni/stalni boravak (nalepnica u pasošu) ili viza za one strane državljane kojima je to neophodno.

Da li postoji mogućnost polagati za vožnju na engleskom ili francuskom jeziku?

Trenutno nije moće polagati za auto na bilo kom drugom jeziku, osim srpskog.

Koliko košta Lekarsko uverenje?


Cena lekarskog uverenja košta od 2000 dinara i više u zavisnosti od dela grada, odnosno zdravstvene ustanove u kojoj se vadi lekarsko uverenje.

Sve više auto škola nude besplatno lekarsko uverenje svojim kandidatima što znači da je cena lekarskog uračunuta u cenu obuke.
Auto škola će vas sama uputiti u zdravstvenu ustanovu sa kojom sarađuje da izvadite uverenje.

Kod nas na portalu možete koristiti tag-filter na stranici pretrage da pronađete auto škole koje nude besplatno lekarsko uverenje svojim kandidatima.

Da li se lekarsko uverenje dobija pre ili nakon upisa auto škole?


Lekarsko uverenje se vadi nakon upisa u auto školu i potrebno je za početak praktičnog dela obuke u auto školi, odnosno vožnja se ne sme
započeti bez uverenja.

Na našem portalu možete koristiti tag-filter da pronađete auto škole koje nude lekarsko uverenje za svoje kandidate.

Da li mogu sa probnom vozačkom dozvolom za B kategoriju da imam manji (skraćeni) fond časova teorijske obuke za A kategoriju, odnosno 7 časova umesto 40 časova?

Nažalost, ukoliko imate samo probnu dozvolu za B kategoriju, moraćete da odslušate 40 časova teorije.

Da li mi je potrebno lekarsko uverenje za C i CE kategoriju?

Da, za C i CE kategoriju potrebno je da izvadite lekarsko uverenje.

Da li je potrebno da ponovo polažem prvu pomoć za C i CE kategoriju?

Ne, prva pomoć za vozače se polaže samo jednom

Da li mogu upisati auto školu u Beogradu, ako sam iz drugog grada?

Da, možete da upišete auto školu u Beogradu, ako imate prebivalište u drugom mesu.

Da li mogu da polažem vozački ispit, ako sam dobio kaznu za vožnju bez dozvole i poleženog ispita?

Ukoliko ste prv put dobili kaznu, ne bi trebalo da imate sankcije za polaganje vozačkog ispita. Najbolje je da odete do Lejrmontove sa svojom ličnom kartom i na šalteru 13 pitate da li imate zabranu za polaganje ispita iz vožnje i koliko traje zabrana, ako je imate.

Da li mogu sad samo da položim test iz teorije ponovo, a da nemam ponovo časove teorije, ako sam već polagao test ranije? Auto škola koju sam pohađao se zatvorila.

Ako ste polagali teorijski test ranije od pre 18. meseci, on Vam, nažalost, više ne važi. Možete da uzmete potvrdu sa zabeleženjim časovima u auto školi koju ste pohađali i koja se zatvorila i da ih donesete u drugu auto školu da položite ponovo teorijski test.
Javite nam se da Vam objasimo kako da pronađete vlasnika Vaše prethodne auto škole.

Da li mogu da vozim službeni auto sa probnom vozačkom dozvolom?

Najbolje je da konslutujete poslodavca u vezi sa tim pitanjem, ali prema zakonu nema nikakvih ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom da voze službeni auto, osim ograničenja koja se odnose na samu probnu dozvolu.

Da li mogu da putujem sa probnom vozačkom dozvolom u inostranstvo, recimo, Crnu Goru?

Prema zakonu Srbije, možete da izlazite da putujete van zemlje sa probnom vozačkom dozvolom, ali Auto moto savez Crne Gore nam je saopštio da nije moguće da putujete sa srpskom probnom vozačkom dozvolom u Crnoj Gori.

Da li ima ženskih instruktora vožnje u Beogradu?

Da, u Beogradu ima nekoliko auto škola na Zvezdari i Voždovcu, gde rade ženski instruktori. Kontakirajte nas na četu za više informacija.