fbpx

Često postavljena pitanja u vezi sa auto školama

Koja je najbolja auto škola?

Pitate se koja je najbolja auto škola?

Morate uzeti u obzir više faktora za izbor auto škole.

Naravno, prvo se uzima u obzir cena i lokacija auto škole. Kao što smo pomenuli u prethodnom odgovoru, najjeftinija auto škola nije najbolja auto škola. Imaćete dodatne troškove zbog loše obuke i na kraju će vam doći na isto, ako ne i skuplje.

Dobra auto škola treba da poseduje i dobre automobile. Nažalost, još uvek ima auto škola sa Yugom. Nema svrhe da se navikavate na takvo vozilo sa zastarelim komandama, osim ako ne planirate u budućnosti da ga vozite.

Auto škola treba da obezbedi vožnju u više delova grada. Često je problem za kandidate koji vežbaju i polažu na ravnom tlu, tamo gde su ulice široke sve je pod pravim uglom kao što je Novi Beograd, pa onda kad dođu u normalan saobraćaj i treba da krenu sa ravnog uzbrdo/nizbrdo, ne mogu da se snađu.

Još jedna stavka je da auto škola bude poprilično fleksibilna sa časovima, jer mnogi kandidati studiraju i/ili rade, i ne mogu da imaju obuku u određeno vreme. Obično nema problema sa teorijskim delom obuke, dok sa praktičnim delom nije baš sve tako jednostavno i često je teško doći do termina u popodnevnim časovima.

Verovatno najbitnija stavka pri izboru auto škole je da ima profesionalnog i stručnog, pouzdanog i odgovornog instruktora koji neće zakidati na časovima i skraćivati ih, terati vas da vozite po istim maršrutama i da bude strpljiv, da vam se posveti, a ne da čita novine ili doručkuje dok vozite. Instruktor treba normalno da objašnjava vaše greške, a ne da se dere i viče kada uradite nešto pogrešno iz više pokušaja – svako uči svojim tempom. Takav instruktor ne kasni na čas i nije mu problem da ga malo produži.

Da li je auto škola dobro opremljena?

Tu smo za vas da vam pomognemo u odabiru auto škole. Kontaktirajte nas na četu, preko formulara na sajtu, preko Facebook-a ili Email-a.

Korisni linkovi sa informacijama koje će da vam pomognu u izboru auto škole:
Izbor auto škole (Beograd)
Auto škole???
Auto skole, obuka, testovi
Kako izabrati auto školu ili šta radije zaobići pri izboru auto škole?
ZAŠTO JE IZBOR AUTO ŠKOLE VEOMA VAŽNA ODLUKA?
Auto škole
Izbor auto škole – važna odluka
Saveti i kriterijumi za izbor odgovarajuće auto škole
Kako izabrati auto školu?

Tražite najbolju auto školu u Beogradu? Pogledajte rejting auto škola u Beogradu koji smo sastavili za vas!

Koja je najjeftinija auto škola?


Jedno od bitnijih pitanja kod budućih kandidata je “koja je to najjeftinija auto škola”?

Na cenu utiče nekoliko faktora, neki od kojih su na kojim vozilima se obavlja obuka, da li je auto škola u sistemu PDV-a, naplaćivanje upisnice i ispisnice, da li auto škola daje besplatno Lekarsko uverenje i/ili Prva pomoć.

Na našem portalu možete pogledati prosečne cene obuke u auto školama .

Upozoravamo vas da najjeftinija auto škola nije uvek i najbolja auto škola. Nemojte da rizikujete zbog uštede. Platićete dodatne časove, pa vam na kraju najjeftinija auto škola bude najskuplja.

Naš portal sarađuje sa auto školama u Beogradu i stalno imamo pogodnosti i popuste za kandidate koji upisuju auto škole preko nas.
Na ovaj način možete upisati neku skuplju, ali pouzdanu auto školu sa kvalitetnijom obukom.

Da li stranac može da upiše auto školu, odnosno položi ispit i dobije vozačku dozvolu? Šta je potrebno za to?


Stranac može da položi vozački ispit, odnosno dobije vozačku dozvolu u Republici Srbija u bilo kojoj auto školi.

Potreban je pasoš, prijava boravišta (beli karton) koji se dobija u opštinskom odeljenju MUP-a i odobreni privremeni/stalni boravak (nalepnica u pasošu) ili viza za one strane državljane kojima je to neophodno.

Koliko košta Lekarsko uverenje?


Cena lekarskog uverenja košta od 2000 dinara i više u zavisnosti od dela grada, odnosno zdravstvene ustanove u kojoj se vadi lekarsko uverenje.

Sve više auto škola nude besplatno lekarsko uverenje svojim kandidatima što znači da je cena lekarskog uračunuta u cenu obuke.
Auto škola će vas sama uputiti u zdravstvenu ustanovu sa kojom sarađuje da izvadite uverenje.

Kod nas na portalu možete koristiti tag-filter na stranici pretrage da pronađete auto škole koje nude besplatno lekarsko uverenje svojim kandidatima.

Da li se lekarsko uverenje dobija pre ili nakon upisa auto škole?


Lekarsko uverenje se vadi nakon upisa u auto školu i potrebno je za početak praktičnog dela obuke u auto školi, odnosno vožnja se ne sme
započeti bez uverenja.

Na našem portalu možete koristiti tag-filter da pronađete auto škole koje nude lekarsko uverenje za svoje kandidate.