Često postavljena pitanja u vezi sa auto školama

Ažurirano: 04.24

Sadržaj

Koja je najbolja auto škola?

Pitate se koja je najbolja auto škola?

Morate uzeti u obzir više faktora za izbor auto škole.

Naravno, prvo se uzima u obzir cena i lokacija auto škole. Kao što smo pomenuli u prethodnom odgovoru, najjeftinija auto škola nije najbolja auto škola. Imaćete dodatne troškove zbog loše obuke i na kraju će vam doći na isto, ako ne i skuplje.

Dobra auto škola treba da poseduje i dobre automobile. Nažalost, još uvek ima auto škola sa Yugom. Nema svrhe da se navikavate na takvo vozilo sa zastarelim komandama, osim ako ne planirate u budućnosti da ga vozite.

Auto škola treba da obezbedi vožnju u više delova grada. Često je problem za kandidate koji vežbaju i polažu na ravnom tlu, tamo gde su ulice široke sve je pod pravim uglom kao što je Novi Beograd, pa onda kad dođu u normalan saobraćaj i treba da krenu sa ravnog uzbrdo/nizbrdo, ne mogu da se snađu.

Još jedna stavka je da auto škola bude poprilično fleksibilna sa časovima, jer mnogi kandidati studiraju i/ili rade, i ne mogu da imaju obuku u određeno vreme. Obično nema problema sa teorijskim delom obuke, dok sa praktičnim delom nije baš sve tako jednostavno i često je teško doći do termina u popodnevnim časovima.

Verovatno najbitnija stavka pri izboru auto škole je da ima profesionalnog i stručnog, pouzdanog i odgovornog instruktora koji neće zakidati na časovima i skraćivati ih, terati vas da vozite po istim maršrutama i da bude strpljiv, da vam se posveti, a ne da čita novine ili doručkuje dok vozite. Instruktor treba normalno da objašnjava vaše greške, a ne da se dere i viče kada uradite nešto pogrešno iz više pokušaja – svako uči svojim tempom. Takav instruktor ne kasni na čas i nije mu problem da ga malo produži.

Da li je auto škola dobro opremljena?

Tu smo za vas da vam pomognemo u odabiru auto škole. Kontaktirajte nas na četu, preko formulara na sajtu, preko Facebook-a ili Email-a.

Korisni linkovi sa informacijama koje će da vam pomognu u izboru auto škole:
Izbor auto škole (Beograd)
Auto škole???
Auto skole, obuka, testovi
Kako izabrati auto školu ili šta radije zaobići pri izboru auto škole?
ZAŠTO JE IZBOR AUTO ŠKOLE VEOMA VAŽNA ODLUKA?
Auto škole
Izbor auto škole – važna odluka
Saveti i kriterijumi za izbor odgovarajuće auto škole
Kako izabrati auto školu?

Tražite najbolju auto školu u Beogradu? Pogledajte rejting auto škola u Beogradu koji smo sastavili za vas!

Koja je najjeftinija auto škola?


Jedno od bitnijih pitanja kod budućih kandidata je “koja je to najjeftinija auto škola”?

Na cenu utiče nekoliko faktora, neki od kojih su na kojim vozilima se obavlja obuka, da li je auto škola u sistemu PDV-a, naplaćivanje upisnice i ispisnice, da li auto škola daje besplatno Lekarsko uverenje i/ili Prva pomoć.

Na našem portalu možete pogledati prosečne cene obuke u auto školama .

Upozoravamo vas da najjeftinija auto škola nije uvek i najbolja auto škola. Nemojte da rizikujete zbog uštede. Platićete dodatne časove, pa vam na kraju najjeftinija auto škola bude najskuplja.

Naš portal sarađuje sa auto školama u Beogradu i stalno imamo pogodnosti i popuste za kandidate koji upisuju auto škole preko nas.
Na ovaj način možete upisati neku skuplju, ali pouzdanu auto školu sa kvalitetnijom obukom.

Da li stranac može da upiše auto školu, odnosno položi ispit i dobije vozačku dozvolu? Šta je potrebno za to?


Stranac može da položi vozački ispit, odnosno dobije vozačku dozvolu u Republici Srbija u bilo kojoj auto školi.

Potreban je pasoš, prijava boravišta (beli karton) koji se dobija u opštinskom odeljenju MUP-a i odobreni privremeni/stalni boravak (nalepnica u pasošu) ili viza za one strane državljane kojima je to neophodno.

(Dosad su nam se javljali Francuzi, Nemci, Mađari, Makedonci, Rusi i Ukrajinci sa ovim pitanjem, pa vidimo da je aktuelno)

Da li postoji mogućnost polagati za vožnju na engleskom, ruskom ili francuskom jeziku?

Trenutno nije moće polagati za auto na bilo kom drugom jeziku, osim na srpskom, albanskom i mađarskom što se tiče teorijskog ispita – testa. Možemo Vam preporučiti auto škole u kojima bi ste mogli da polažete praktičan ispit na engleskom jeziku.

Koliko košta Lekarsko uverenje?


Cena lekarskog uverenja košta od 2000 dinara i više u zavisnosti od dela grada, odnosno zdravstvene ustanove u kojoj se vadi lekarsko uverenje.

Sve više auto škola nude besplatno lekarsko uverenje svojim kandidatima što znači da je cena lekarskog uračunuta u cenu obuke.
Auto škola će vas sama uputiti u zdravstvenu ustanovu sa kojom sarađuje da izvadite uverenje.

Kod nas na portalu možete koristiti tag-filter na stranici pretrage da pronađete auto škole koje nude besplatno lekarsko uverenje svojim kandidatima.

Da li se lekarsko uverenje dobija pre ili nakon upisa auto škole?


Lekarsko uverenje se vadi nakon upisa u auto školu i potrebno je za početak praktičnog dela obuke u auto školi, odnosno vožnja se ne sme
započeti bez uverenja.

Na našem portalu možete koristiti tag-filter da pronađete auto škole koje nude lekarsko uverenje za svoje kandidate.

Imam započetu obuku u inostranstvu. Da li mogu da nastavim u Srbiji?

Ne, ne postoji takva opcija, pošto su to 2 različite države sa različitim zakonima.

Da li mogu sa probnom vozačkom dozvolom za B kategoriju da imam manji (skraćeni) fond časova teorijske obuke za A kategoriju, odnosno 7 časova umesto 40 časova?

Nažalost, ukoliko imate samo probnu dozvolu za B kategoriju, moraćete da odslušate 40 časova teorije.

Interesuje me trajanje i kako se naplaćuje, ako istovremeno pohađam A i B kategorije ?

Ako prolazite istovremeno obuku za A i B kategoriju, teorijsku obuku od 40 časova prolazite jednom, nakon čega polažete 2 testa za A i za B kategoriju i onda imate po 40 časova obuke za obe kategorije i 2 polaganja za obe kategorije.

Što se tiče trajanja obuke, sve zavisi koliko budete mogli da se organizujete da imate časove vožnje i za B i za A kategoriju.

Trebaće Vam oko 2-3 nedelje za teorijsku obuku i 3-4 meseca za praktičnu obuku. Tu još možemo da računamo čekanje na termine za ispite od MUP-a 1-2 nedelje za svaki.

Da li mogu da vozam svoj skuter za polaganje A kategorije?

Nažalost, ta opcija nije moguća. Obuka i polaganje vozačkog ispita iz A kategorije se vrši samo na vozilima auto škole.

Kako se razlikuje obuka za elektirčni motor A kategorije?

Trenutno u auto školama nema elektičnih motora za A kategoriju i koriste se samo manuelni ili automatici benzinci za polaganje ispita. Nakon polaganja možete da vozite bilo koji motor A kategorije.

Da li mi je potrebno lekarsko uverenje za C i CE kategoriju?

Da, za C i CE kategoriju potrebno je da izvadite lekarsko uverenje.

Da li instruktor može da uslovljava kandidata uplatom dopunskih časova da bi izašao na polaganje? Odnosno, da li postoje dodatni uslovi za polaganje ce kategorije od potrebne dokumentacije, završene obuke od 7 časova i izvršene uplate polaganja?

Instruktor ne može da Vas uslovljava sa uzimanjem dopunskih časova i ne postoje dodatni uslovi za izlazak na polaganje, osim onih što ste naveli.

Javite nam se, prosledićemo Vam kontakt gde možete da se obratite u sličnim slučajevima.

Da li je potrebno da ponovo polažem prvu pomoć za C i CE kategoriju?

Ne, prva pomoć za vozače se polaže samo jednom

Da li u auto školi daju licencu-sertifikat, odnosno kod CPC 95 za C kategoriju nakon polaganja?

Ne, auto škole ne izdaju kod CPC 95, jer to nije u nadležnosti auto škola.
Obratite se AMSS u vezi sa tim pitanjem.

Da li je kod CPC 95 i tahografska digitalna kartica isto?

Kod CPC 95 je sertifikat ili licenca koja potvrđuje stručnost vozača i zahteva dodatnu obuku u ovlašćenim centrima.
Tahografska kartica je samo kartica za evidenciju vožnje i ne zahteva dodatnu obuku.

Da li žena može da se obuči i da položi za profesionalnog vozača?

Da, naravno, ne postoje nikakva ograničenja za žene.

Da li mogu upisati auto školu u Beogradu, ako sam iz drugog grada?

Da, možete da upišete auto školu u Beogradu, ako imate prebivalište u drugom mesu.

Ja sam iz drugog grada. Da li moram da budem prijavljen na adresu u Beogradu da bih polagao vožnju?

Možete da vozite i da polažete u Beogradu bez prijave boravišta, ali vozačku dozvolu vadite u Vašem lokalnom MUP-u ili čekate dok je Vaš MUP pošalje, ali to može da potraje.

Da li mogu da polažem vozački ispit, ako sam dobio kaznu za vožnju bez dozvole i položenog ispita?

Ukoliko ste prvi put dobili kaznu, ne bi trebalo da imate sankcije za polaganje vozačkog ispita. Najbolje je da odete do Lejrmontove sa svojom ličnom kartom i na šalteru 13 pitate da li imate zabranu za polaganje ispita iz vožnje i koliko traje zabrana, ako je imate.

Da li mogu da polažem za A kategoriju, ako sam dobio zabranu za B kategoriju?

Zabrana vožnje se odnosi samo na onu kategoriju za koju ste je dobili, odnosno u ovom slučaju za B kategoriju. Možete da polažete za A kategoriju, bitno je da imate vozačku dozvolu i ličnu kartu pri upisu kako bi Vam se smajio broj časova obuke. Ukoliko Vam je oduzeta vozačka dozvola, moraćete da prolazite pun fon časova teorije i praktične obuke za A kategoriju i da polažete ponovo prvu pomoć.

Da li mogu sad samo da položim test iz teorije ponovo, a da nemam ponovo časove teorije, ako sam već polagao test ranije? Auto škola koju sam pohađao se zatvorila.

Ako ste polagali teorijski test ranije od pre 18. meseci, on Vam, nažalost, više ne važi. Možete da uzmete potvrdu sa zabeleženjim časovima u auto školi koju ste pohađali i koja se zatvorila i da ih donesete u drugu auto školu da položite ponovo teorijski test.
Javite nam se da Vam objasimo kako da pronađete vlasnika Vaše prethodne auto škole.

Da li mogu da vozim službeni auto sa probnom vozačkom dozvolom?

Najbolje je da konslutujete poslodavca u vezi sa tim pitanjem, ali prema zakonu nema nikakvih ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom da voze službeni auto, osim ograničenja koja se odnose na samu probnu dozvolu.

Da li mogu da putujem sa probnom vozačkom dozvolom u inostranstvo, recimo, Crnu Goru?

Prema zakonu Srbije, možete da izlazite da putujete van zemlje sa probnom vozačkom dozvolom, ali Auto moto savez Crne Gore nam je saopštio da nije moguće da putujete sa srpskom probnom vozačkom dozvolom u Crnoj Gori.
Što se tiče Hrvatske, BIH i R.Srpske, Bugarske – dozvoljena vožnja pod istim uslovima kao i u Srbiji. Za Hrvatsku važi dodatan uslov, a to je da kandidat mora biti punoletan.

Naši kandidati su putovali u Mađarsku i nisu im pravili problem na granici, niti su im tražili dozvoli. Međutim, ne znamo šta bi bilo da ih zaustavi policija, pošto su u ambasadi nam rekli da ne sme da se vozi sa srpskom probnom dozvolom.

Prema informacijama od ambasada Rumunije i Makedonije, nije dozvoljena vožnja sa srpskom probnom dozvolom.
Najbolje je čak da proverite sa MUP-om zemlje u koju putujete, jer ambasade nisu zadužene za unutražnje poslove zemlje.

Da li ima ženskih instruktora vožnje u Beogradu?

Da, u Beogradu ima nekoliko auto škola na Zvezdari, Voždovcu i Novom beogradu, gde rade ženski instruktori. Kontakirajte nas na četu za više informacija.

Da li mogu da upišem auto školu bez lične karte?

Za upis auto škole je potreban samo JMBG kandidata, ali za teorijski, praktičnu obuku i polaganje ispita, neophodno je da imate ličnu kartu.

Želim da se ispišem, odnosno da promenim auto školu. Koja je procedura?

Treba da posetite auto školu i da im tražite raskid ugovora. Ukoliko ste unapred uplatili obuku, možete da im tražite povraćaj neiskorišćenog novca. Neke auto škole naplaćuju ispis, trebalo da im to stoj u ugovoru.

Čekam zabranu za B kategoriju. Koja vozila smem da vozim?

Ukoliko dobijete zabranu za upravljanje automobilom, smete da vozite vozila drugih kategorija koje ste dobili do isteka zabrane. To možete proverite sa povratne strane vozačke dozvole.

Da li odabrati A ili A2 kategoriju?

Ako imate iskustvo vožnje sa motorima i viši ste od 170cm, onda je motor A kategorije pravi izbor za Vas. U suprotnom, nećete moći nogama da dotaknete dno, a motor za punu A kategoriju je težak 200kg.
Ako nemate tu visinu i nemate iskustva, onda Vam preporučujemo da polažete za A2 kategoriju.

Da li mogu voziti skuter do 50 kubika sa B kategorijom/probnom vozačkom i koja su ograničenja?

Za skuter do 50 kubika neophodno je da posedujete AM kategoriju. Možete voziti samo one kategorije vozila, koje su Vam upisane u vozačku dozvolu. Sa probnom vozačkom za B kategoriju možete voziti samo B kategoriju.
Za AM kategoriju se polaže odvojeno, ako ste polagali za B kategoriju pre 2013 god.
Većina auto škola nema u ponudi AM kategoriju, jer se to ne isplati, pošto sa A1 i drugim A kategorijama dobijate i AM.

Da li mogu polagati za AM kategoriju, ako imam probnu B kategoriju?

Da, možete da polažete za bilo koju kategoriju, uključujući i AM, ako ispunjavate uslove za istu, ako imate probnu B kategoriju. Jedino što ćete morati u većini slučajeva (osim A, A1, A2 kategorija) da platite punu cenu i da imate pun fond časova teorije i vožnje predviđenih za tu kategoriju.

Sa koliko KW maksimum može da se vozi pod AM kategorijom

Sa AM kategorijom možete da se vozi skuter do 4 KW.

Da li mogu da polažem za C kategoriju, ako imam stranu vozačku dozvolu B kategorije i dvojno državljanstvo Srbije i druge zemlje bivše SFRJ?

Možete polagati za C (pun fond časova) ili bilo koju drugu kategoriju (sa smanjenim fondom časova) u Srbiji, ukoliko prebacite-prevedete, odnosno zamenjite Vašu nacionalnu vozačku dozvolu za srpsku.

Nema veze koja je zemlja u pitanju, a takođe Vaše državljanstvo i status (zaposlenost ili bračno stanje) u Republici Srbija.

Sistem MUP-a ne prepoznaje strane vozačke dozvole, tako da ne možete polagati za C kategoriju, pošto u tom slučaju kao da nemate B kategoriju sve dok ne prebacite Vašu stranu vozačku dozvolu.

Za zamenu vozačke dozvole neophodno je da dođete u MUP sa srpskom ličnom kartom ili stranim pasošem sa prijavljenjim boravkom u RS i blagaovremeno plaćenim taksama za izdavanje vozačke dozvole.

Da li mogu da polažem u Srbiji, ako imam stalno prebivalište u inostranstvu (Austrija)?

Neophodno je da budete prijavljenji na teritoriji R.Srbiji.
Što se tiče Austrije, svakako Vam neće dozvoliti da zamenite vozačku, odnosno morate da polažete u Austriji, ako Vam je stalno prebivalište tamo.

Da li dobijanjem dozvole za C kategoriju dobijam dozvolu za BE?

Dobijanjem dozvole za C kategoriju dobijate pravo upravljanja vozilo, samo za tu kategoriju.

Da li osobe koje imaju diabetes mogu polagati za C kategoriju.

Prema Pravilniku o bližim zdravstvenim uslovima koje treba da ispunjavaju vozači određenih kategoija motornih vozila (“Sl.gl. RS”, br. 83 od 9 nov. 2011):

Vozači kojima je osnovno zanimanje upravljanje motornog vozila, uključujuči vozače profesionačnih kategorija kao što su C i D spadaju u drugu grupu saglasno člana 3 i saglasno člana 5 smatraju se sposobnim za upravljanje motornim vozilom, ako ispunjavaju uslove i da ne boluju od oboljenja između ostalog iz stavke 6) Oboljenja endokrinog sistema (1) svi oblici diabetes miletus, osim onih koji se kompenzuju dijetom i oralnim antibioticima pod uslovom da su pod stalnom medicinskom konktrolom i bez komplikacija.

Da li mogu da polažem za C kategoriju, ako se nalazim pod zabranom za B kategoriju?

Ne, u tom slučaju ne smete da polažete za C kategoriju dok Vam ne istekne rok zabrane za B kategoriju

Do koliko se sme tovariti u kombi za C1 kategorije ?

Ne smete da tovarite preko 7500kg

Da li mogu da vozim sa osobom, koja nije instruktor vožnje, ali ima iskustvo, ako nemam vozačku dozvolu ?

Ako ne posedujete vozačku dozvolu, ne smete da upravljate vozilom.

Da li se na teorijskom ispitu za A1 kategoriju polaže kompletno gradivo ili samo neki deo vezan za motor ? Već posedujem B

Teorijski ispit za A1 i A2 kategorije je skoro identičan teorijskom ispitu za B kategoriju. U testovima za A kategoriju ima nekoliko pitanja vezana za motore.

Da li postoji mogućnost da upišem dve kategorije istovremeno (B i A1) ?

Da, možete da prolazite obuku istovremeno za A i B kategoriju

Da li osobe sa asigmatizmom smeju da voze?

Zavisi od “jačine” asigmatizme. To utvrđuje lekar kada obavljate zdravstveni pregled za B kategoriju.

Ovo je izvod iz pravilnika o uslovima za vozače:

“2) стања и обољења органа вида:
(1) некоригована или коригована оштрина вида у збиру на оба ока мора износити минимално 0,6 с тим да боље око мора имати минималну видну оштрину 0,5 и да је видно поље за свако око најмање 120 степени ширине у хоризонталној осовини и без апсолутних скотома у централном видном пољу у ширини од 20 степени од централне тачке фиксације,
(2) када се користи само једно око некоригована или коригована минимална оштрина вида мора бити 0,6 уз услов да је ширина видног поља најмање 140 степени у хоризонталној осовини и без апсолутних скотома у централном видном пољу у ширини од 30 степени од централне тачке фиксације,
(3) одсуство других обољења и стања органа вида која ремете функције вида за безбедно управљање моторним возилом у саобраћају;

Da li smem da dolazim na časove u šorcu?

Da, možete da dolazite u šorcu na časove, ali ne i na ispite.

Da li mogu da polažem F kategoriju, dok imam probnu B kategoriju?
Da li je to zakonski moguće, i kako bi uopšte dodali na kartici novu kategoriju? Ili ipak mora da prođe dve godine, da bih mogao da polažem druge kategorije poput F, AM, A1, A?

Što se tiče konkretno F, AM i A1, možete već sada da polažete za te kategorije, s tim što moraćete da imate pun fond teorijskih i praktičnih časova u zavisnosti od kategorije za koju polažete. Umanjene fonda časova je moguće samo sa redovnom vozačkom dozvolom.

Za A kategoriju možete da krenete sa obukom, ako ste napunili 23 godine, a polaganje je moguće sa navršenih 24 godine.

Svaki put možete da koristite duplikat prve pomoći kako je ne biste polagali ponovo.

Kada položite za određenu kategoriju, menja se vozačka dozvola i u novoj dozvoli se upisuje kod dodatne kategorije datum od kada i do kada važi vozačka dozvola konkretno za tu (svaku) kategoriju. Odnosno, kada “istekne” važenje za jednu od kategorija, ako želite da nastavite da je koristite, treba ponovo da promenite vozačku dozvolu.

Vozačka dozvola mi je oduzeta zbog bodova. Kako mogu da je vratim?

Potrebno je da proverite da li Vam je istekla kazna i da izvadite lekarsko uverenje. Nakon toga treba da se javite u Agenciji za bezbednost u saobraćaju, pohađate časove i pokažete ispit kod njih.

Prošlo je više od 18. meseci od polaganja teorijskog ispita. Da li je neophodno ponovo da prolazim časove teorije, odnosno da li mi oni važe? Ili treba samo da položim teorijski ispit i da nastavim sa časovima vožnje ?

Časovi teorije Vam važe neograničeno. Biće potrebno samo da položite ponovo teorijski ispit, obavite lekarski pregled, završite časove i da izađete na polaganje praktičnog ispita iz vožnje.

Koliko vremenski traje procedura dobijanja vozacke dozvole?

Ako ste već položili vozački ispit, nakon apliciranja za dozvolu dobijete je u roku od 1-2 nedelje.

Ako tek treba da upišete auto školu, obuka iz vožnje traje oko 2,5 – 3,5 meseca u zavisnosti da li uzimamo u obzir čekanje na termine za polaganje, od lokacije auto škole (u većem ili manjem gradu) i dr.

Uzimajući u obzir da imate 40 časova teorijske obuke i u jednom terminu se obavlja jedan tročas, možete da zavšite teorijsku obuku za 13 radnih dana i da izađete na teorijski ispit u roku od 1-2 nedelje.

Da li je obavezan kurs prve pomoći za vozačku dozvolu, ako sam zdravstveni radnik?

Da, kurs i polaganje iz prve pomoću je obavezan uslov za dobijanje vozačke dozvole. U ZOBS-u nije navedeno da su zdravstveni ili bilo koji drugi radnici izuzeci. Ne brinite, auto škole obično organizuju i obuku i polaganje prve pomoći u sklopu obuke iz vožnje u jednom terminu.

Da li je moguce ipak se odjaviti za polaganje testa teorije, kada si se već prijavio?

Ukratko, da, možete da otkažete polaganje teorijskog ispita.

Evo šta kaže Pravilnik:

“Član 8

Ako kandidat otkaže teorijski ispit, odnosno praktični ispit, najkasnije tri dana pre zakazanog datuma polaganja, izmireni troškovi polaganja ispita prema nadležnom organu za taj datum polaganja biće priznati za naredno polaganje ispita.

Kandidat koji nije pristupio polaganju vozačkog ispita iz opravdanih razloga, može pravnom licu koje organizuje vozački ispit podneti zahtev za oslobađanje troškova polaganja teorijskog ispita, odnosno praktičnog ispita, pre podnošenja prijave za sledeće polaganje ispita najkasnije u roku od 30 dana od dana sprovođenja teorijskog, odnosno praktičnog, ispita na koji kandidat nije pristupio. Pravno lice i nadležni organ će, svako za svoj deo troškova, odlučiti po zahtevu kandidata i o tome ga obavestiti pisanim putem.

Da li je zakonom dozvoljeno da kandidati budu upoznati sa svim mogucim rutama kojima se vozi na polaganju.

Da, prema PRAVILNIKU O ORGANIZOVANJU, SPROVOĐENJU I NAČINU POLAGANJA VOZAČKOG ISPITA, VOĐENJU I ROKOVIMA ČUVANJA EVIDENCIJA O VOZAČKOM ISPITU I USLOVIMA KOJE MORA DA ISPUNI VOZILO NA KOJEM SE OBAVLJA VOZAČKI ISPIT

“Član 14

Pre početka polaganja praktičnog ispita, putem računara za određivanje ispitnog zadatka i evidentiranje podataka o sprovedenom praktičnom ispitu (računar za praktični ispit), kandidatu se iz centralne baze podataka ISO određuje ispitni zadatak, slučajnim izborom jednog ispitnog zadatka iz fonda svih ispitnih zadataka pravnog lica koje sprovodi praktični ispit.

Ispitna komisija daje kandidatu izabrani ispitni zadatak u pisanom obliku, radi upoznavanja sa istim i pruža potrebna objašnjenja o načinu i uslovima polaganja praktičnog ispita.”

Mnoge auto škole objavljuju ispitne rute za praktični ispit na svom sajtu.